Autoliv i Hässleholm varslar

Verkstadsföretaget Autoliv Mekan i Hässleholm varslar 65 av sina 330 anställda om uppsägning. Autoliv Mekan tillverkar framför allt stolsunderreden till bilindustrin. Volvo är deras största kund.

Varslet förklaras med att Volvos försäljning har minskat med 20 procent vilket direkt påverkar Autolivs produktion. De anställda informerades igår och MBL-förhandlingar inleds under tisdagen.

Metalls klubbordförande har svårt att förstå Autolivs argument om arbetsbrist som anledning till varslen om uppsägningar vid verkstaden i Hässleholm.

– Jag anser inte att det föreligger någon arbetsbrist. Det finns arbetskamrater som jobbar över varje helg, säger Andreas Dahlberg, klubbordförande för industrifacket Metall på Autoliv i Hässleholm.

- Det förekommer svängningar i produktionen, planeringen som vi gör är för att jämna ut dem, säger Roger Rarnestål, platschef för Autoliv Mekan AB.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".