Teater och cirkus blandas i Hästpalatset

Om någon månad ser en helt ny hästteater dagens ljus. Det är Diana Rhodin, hemmahörande i Malmö som tillsammans med sin bror Carlo startar Hästpalatset. En form av kombinerad teater och hästcirkus som ska turnera runt i Sverige i tält.

– Det handlar om en liten flicka som vaknar upp ur en dröm som handlar om hästar. Det kommer in hästar med vingar, hästar som drar viktorianska och romerska vagnar och det är mycket rök, effekter, ljud och ljus, berättar Diana Rhodin.

Sedan hon lämnade familjecirkusen Brazil Jack för sju år sedan har hon uppträtt med sina hästar på olika cirkusar runt om i Europa.

Idén att göra en teaterföreställning med hästar har långsamt vuxit fram. Nu blir det en med ett 20-tal hästar, tolv ryttare men också dansare och skådespelare. Det blir premiär i Malmö sedan turné.

– Vi hade tänkt att vi skulle turnera in till mitten av oktober och förhoppningsvis kan vi ligga lite längre på varje plats.

Diana Rhodins bror Carlo driver Cirkus Brazil Jack som precis haft premiär och frågan är om syskonen nu konkurrerar med varandra.

– Nej, det tror jag inte. De gör cirkus, det gör inte vi och vi konkurrerar inte med teatern heller, de har inga hästar. Det blir hästteater och inte cirkus, säger Diana Rhodin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".