Många vill bygga bostäder vid nya arenan

Intresset för att bygga bostäder i Malmös nya stadsdel Hyllievång är stort. Fler än 30 byggnadsherrar vill vara med och bygga där.

– Nu när arbetet är igång – när alla vet att det verkligen blir en arena – då visar företagen ett jättestort intresse, säger Emmanuel Morfiadakis, tekniska nämndens ordförande i Malmö.

Navet i Malmös nya stadsdel kommer att vara den nya arenan, ett stort shoppingcentrum och citytunnelstationen Hyllie. Enligt Emanuel Morfiadakis kommer Hyllievång att bli en livlig stadsdel.

– Totalt räknar vi med en egen befolkning på 15 000 invånare, och tillsammans med de 19 000 som finns idag i Holma, Kroksbäck och Lindeborg, så blir det en stadsdel lika stor som Landskrona, säger han.

De första bostäderna beräknas vara klara i slutet av 2009.

– Vi vill ha mångfald – mångfald i byggande och mångfald i boende. Vi ska ha småhus, bostadsrätter men också hyresrätter, säger Emmanuel Morfiadakis.

Till Malmös stads önskemål hör också att många av husens ska vara byggda så att det ska finnas utrymme för butiker på de nedersta våningarna.

– Det är viktigt att det också finns handel i de olika fastigheterna. Vi har lärt oss av våra misstag. Holma, Kroksbäck och Lindeborg saknar servicefunktioner, men här kommer det att vara heltäckande, enligt Emmanuel Morfiadakis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".