BT-kemisaneringsavtal överklagat

Länsrätten har beslutat att Svalövs kommun tillsvidare inte får skriva avtal med Skanska om saneringsarbetet vid BT-kemitomten i Teckomatorp. Ett tyskt företag har överklagat beslutet.

För ett par veckor sedan blev det klart att Skanska skulle få jobbet att gräva upp och frakta bort 40 000 ton förorenad jord från gamla BT-kemiområdet i Teckomatorp.

Nu har det tyska företaget Bilfinger Berger överklagat. Företaget menar att kommunen värderat de olika anbuden på ett felaktigt sätt och att uppdraget därför gick till Skanska.

Länsrätten har nu beslutat att titta närmare på detta och därför stoppas upphandlingen och Svalövs kommun får inte teckna avtal med Skanska innan länsrätten har fattat ett slutgiltigt beslut om ifall upphandlingen måste göras om.

Om detta innebär någon försening för projektet är oklart. Det tyska företaget ska nu bemöta kommunens skrivelse och om inte skriftväxlingen fortsätter ytterligare väntas länsrätten ta beslut inom någon vecka ifall upphandlingen måste göras om eller inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".