Föreningar samarbetar mot brott

Ett nytt föreningsnätverk har bildats i Malmö. I nätverket ”Hela Malmö mot brott” ska olika ideella föreningar tillsammans arbeta för att få ner brottsligheten.

– Det här är ett nätverk med betoning på ”hela”, för vi vet att många i Malmö inte är med i det här arbetet av olika skäl, säger Adrian Kaba, som är samordnare för nätverket.

På måndagskvällen hölls ett upptaktsmöte på bryggeriet i Malmö för nätverket ”Hela Malmö mot brott”. Ungefär 15 föreningar – de flesta invandrarföreningar – var representerade.

– Människorna som finns i de här föreningarna är vår målgrupp, och det är personer som i normala fall har svårt att ha de här kontakterna för att engagera sig i de här frågorna, säger Adrian Kaba.

Hur man exakt inom nätverket ska engagera sig och hur det hela ska fungera rent praktiskt är inte riktigt bestämt ännu.

– Det ska vi diskutera i styrgruppen, för vi har ingen formell arbetsfördelning, förutom att jag sköter samordningen, säger Adrian Kaba.

Föreningen har redan tagit kontakt med nattvandrarna i de olika stadsdelarna och med socialtjänst och skola för att se om man kan samarbeta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".