Hockey-VM i Ängelholm

Under två veckor i april kommer många av ishockeyvärldens blickar att vara riktade mot Ängelholm. Arrangemanget, som delas med Halmstad, kommer att sätta sin prägel på hela staden med omnejd.

Med start om en vecka avgörs hockey-VM för 18-åriga pojkar i Ängelholms ishall där Rögle BK står som arrangör.

– Det är de bästa artonåringarna från hela världen som kommer, säger Jim Brithén, lokalt ansvarig för VM-turneringen.

VM-turneringen avgörs mellan den 12 och 22 april omfattar alla de bästa hockeynationerna i världen. Gruppspelet avgörs i både Ängelholm och Halmstad, men när finalspelet drar igång flyttas hela VM-tunenringen till Ängelholm. Spelare, ledare, domare och publik kommer under de knappa två veckorna att göra det nästintill omöjligt att hitta lediga hotellrum i Ängelholm med omnejd.

Hockeyvärldens kommande stjärnor kommer alltså att vara samlade i Nordvästskåne. Då dyker också det mesta av världens talangscouter upp. På plats i Ängelholm kommer tränade hockeyögon att vara på jakt efter nästa Jaromir Jagr, Sergej Ovechkin eller Peter Forsberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".