Sommarskola ger en andra chans

Även i år hålls sommarskola för högstadieelever i Rosengård. Mellan den elfte och tjugonde juni har eleverna haft chansen att förbättra sina kunskaper i basämnena engelska, svenska och matematik.
- Man får en chans att höja upp sina betyg från IG till godkänd, speciellt i matte, säger Frans som precis slutat nian tycker det är bra att få en andra chans. På Apelskolan i Rosengård läser just nu 16 elever matte, med avsikt att bli godkända. Under nio dagar får de 27 timmars undervisning. Detta motsvarar en fjärdedel av timplanen i matte under ett läsår. Maria Kristoffersson som är lärarinna betonar att det är viktigt med sommarskola. - Det handlar ju om att vissa kanske inte har nått riktigt ända fram och att komma in på de nationella programmen är ju en fördel att man vinner ett år. Man har kanske inte orkat lägga ner den energin under terminen utan det kommer när man inser lite mer att man inte har blivit godkänd. Det handlar om motivation, säger Maria Kristoffersson, lärare på Apelskolan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".