Kommunen vill köpa fallfärdigt hus

Malmö kommun borde köpa fastigheten på Rasmusgatan 28, tycker byggkommunalrådet Rolf Pålsson. Adressen har tidigare varit hemvist för hemlösa.
Rasmusgatan 28 i Malmö är igenbommad och sanerad på skadedjur. Det var kommunen som bestämde att fastigheten skulle utrymmas då den inte var duglig längre. Men nu tycker Malmös byggkommunalråd Rolf Pålsson att kommunen ska köpa huset. - Den här fastigheten hade varit alldeles utmärkt för kommunen att äga. Den skulle i första hand fungera som tillfällig bostad åt de som behöver, vara ett alternativ till att placera dem på hotell, säger Rolf Pålsson. Men det är inte helt enkelt. Kommunen får inte lov att göra en dålig affär och ge ett överpris för att få ordning på Rasmusgatan 28. Sedan början av året är fastigheten tvångsförvaltad och i början av juni spikades huset igen. Då hade de som bodde i huset redan försvunnit därifrån. De som kunde uppvisa ett hyreskontrakt har med socialens hjälp fått en ny lägenhet. Henrik Rener är direktör på Egendoms Storsvenska, som är det danska bolag som äger fastigheten. Han säger att deras planer är att renovera och sedan hyra ut lägenheterna. - Jag har inte haft någon kontakt med Malmö kommun angående ett köp. Men kommunen får gärna lov att köpa fastigheten, förutsatt att priset blir det rätta, säger Henrik Rener
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".