Malmö FF enkelt vidare i Svenska cupen

I Svenska cupens andra omgång åkte allsvenska Malmö FF till Gislaved för att möta division 5-laget Jat. En match som bara kunde sluta på ett sätt, Malmö vann 0-8.

Men trots klasskillnaden tyckte ändå Malmös lagkapten Daniel Andersson att Malmö hade bekymmer i matchens inledning.

– De stod bra i början och vi hade svårt att få igång passningsspelet, säger Daniel Andersson.

Sex mål i första halvlek
Malmö gjorde sitt första mål efter en kvart och innan första halvleken var slut hade de prickat in ytterligare fem mål. Under andra halvleken slog Malmö av på takten och höll till och med på att göra ett självmål men målvakten Jonas Sandqvist i mål fick hålla nollan när Malmö enkelt vann med 8-0.

Dålig plan
Något skönspel blev det aldrig från Malmös sida, det tillät inte planen som ju längre matchen led mer och mer liknade en leråker. Trots att det skiljer sju divisioner mellan lagen hade Daniel Andersson inga problem att motivera sig.

– Det är cup-match, man gör alltid sitt bästa. Det gäller att gå ut med rätt inställning, säger han.

Hur resonerade ni innan matchen?
– Att tänka på vårt eget spel och gå ut och göra en så bra match som möjligt och vara så fokuserade som möjligt, sedan var planen väldigt svårspelad men det är bara att göra det bästa av situationen.

Går det att spela sitt eget spel med en sådan plan?
– Ja, självklart och emellanåt tyckte jag att vi visade bra fotboll. Sedan försvarar de sig givetvis bra och det var som sagt svårspelat.

Hur känner du inför att möta ett division-5-gäng i cupen, vore det inte bättre om lagen från allsvenskan kom in senare i cupen?
– Nej, det är ju samtidigt roligt för de här klubbarna att det kommer lag från allsvenskan på besök och det blir lite för bygden. Det tycker jag är kul.

Hur ser du på nästa match mot Gais?
– Vi har stora förhoppningar, vi vet vad vi kan och det skall vi försöka plocka fram, säger Daniel Andersson.

Sämre gick det för de övriga skånska lagen i Svenska cupen. Division 4-laget Eslöv förlorade mot exallsvenska Assyriska 0-1. Föll gjorde även division 2-laget Höllviken i mötet mot superettans Åtvidaberg. Den matchen slutade 0-2.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".