"Vi behöver ingen egen kvinnojour"

Folkhälsominister Morgan Johansson vill se ett nytt lagförslag för att förmå kommunerna att se till att det finns en tillgänglig kvinnojour i varje kommun.

Men Vellinges kommunalråd Göran Holm (m) tycker det räcker med den som finns i Malmö, som Vellinge bidrar till.

– Det är väldigt konstigt. Samma regering som pratar om kommunsamverkan, försöker nu gå in och lagstifta om att man inte skall samverka mellan kommuner. Jag tycker det är fel, säger Göran Holm (m), kommunalråd i Vellinge.

Vellinge har ett samarbetsavtal med Malmö som sköter den kvinnojour dit Vellinge kommun skickar sina kvinnor. Och trots att Vellinge tillhör en av de största skånska kommunerna tycker Göran Holm inte att det säger något om behovet.

– Under mina 24 år som kommunstyrelsens ordförande har jag inte träffat på någon som har klagat på den service som har erbjudits från Malmö, säger Göran Holm

Men tyder det på att det inte finns något behov?
– Det finns kanske ett behov, men det löser vi genom ett samarbetsavtal med Malmö. Och eftersom det inte har kommit fram några synpunkter på den service som ges, som visar att behovet inte är tillfredsställt, finns det ingen anledning att ändra på det samarbetsavtal vi har med Malmö, säger Göran Holm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".