Svårt att hinna med alla bolagsstämmor

Flera skånska bolag håller på tisdagen sina bolagsstämmor, nästan samtidigt. Det blir snärjigt värre för de som har aktier i många bolag och för Aktiespararnas riksförbund som bevakar bolagens stämmor.

– Givetvis är det inte bra. Det är ungefär samma människor som går på de olika stämmorna. De vill gärna besöka så många stämmor som möjligt, kolliderar de då som de gör väldigt mycket i år, säger Gerth Friström, regionchef i Skåne för Aktiespararnas riksförbund.

Bland de skånska företagen är Föreningssparbanken först ut med sin bolagsstämma på Malmöoperan. I eftermiddag börjar Trelleborgsstämman samtidigt som Höganäsbolaget, Cellavision i Lund, Wilhelm Sonesson, Beijer Electronics i Malmö och Luvit i Lund håller sina stämmor.

– Vi har problem att vara med på alla, till exempel om det är tre-fyra stämmor i Malmö samtidigt, säger Gerth Friström.

Får ni gehör på stämmorna?
– Vi är fullt medvetna om att vi representerar ett litet antal aktier när vi är på stämmorna men i gengäld är vi opinionsbildare och på det sättet får vi gehör, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".