Demonstration mot nedläggning

På tisdagseftermiddagen inledde elever vid Hermodsdalsskolan i Malmö en demonstration mot den planerade nedläggningen av högstadiet. Gängbildningar, vandalisering och annat gör att stadsdelen Fosie vill lägga ned högstadiet, men elever, föräldrar och lärare är kritiska.

– Vi har bland annat gjort plakat och vi i elevrådet har också delat ut flygblad i brevlådorna. Förhoppningsvis kommer det många. Vi har också pratat mycket med pressen för att få folk att förstå att vår skola inte bara är negativ som de skriver, säger Roaa Alwandi.

Budskapen på skyltarna lyder bland annat ”Vi vill ha kvar vår skola” och ”öppna ögonen”.

– Med den vill vi säga att politikerna skall öppna ögonen och förstå att detta var rätt beslut, säger Abida Wali som har sett till att plakaten har blivit gjorda.

Roaa Alwandi säger att hennes mamma är själv lärare och att hon därför helt stödjer Roaas protest mot nedläggningen av skolan.

– Hon tycker att det är bra att den är kvar, 200 elever vart skall man slänga dem, frågar sig Roaa Alwandi.

De har träffat några föräldrar som är tveksamma men säger att de har lyckats få dem att ändra sig. Ikväll, tisdag, klockan 18.00 har föräldrar och elever möjlighet att ställa frågor till några av de ansvariga politikerna på Nydalateatern. Det definitiva beslutet om högstadiets framtid fattas om två veckor, tisdagen den 9 maj av Fosies stadsdelsfullmäktige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".