Hjärt-lungmaskiner till regeringsrätten

Region Skåne går till regeringsrätten för att få rätt i den segslitna frågan om inköp av nya hjärt-lungmaskiner till Universitetssjukhuset i Lund.
Hjärt-lungmaskinerna på universitetssjukhuset i Lund är för gamla och måste bytas, men upphandlingen av nya maskiner har underkänts av både länsrätten och kammarrätten. För mer än ett år sedan togs beslutet att köpa nya hjärtlungmaskiner, men en leverantör som gick miste om ordern, företaget Jostra från Lund, överklagade. Hittills har Jostra fått rätt mot Region Skåne två gånger: i länsrätten och i kammarätten. Men i stället för att följa domslutet och göra om upphandlingen, väljer Region Skåne att överklaga till högsta instans, regeringsrätten. - I väntan på ett avgörande och en eventuellt ny upphandling måste vi hyra in hjärt-lungmaskiner, säger Carsten Lyhrs, chef för thoraxklinkens operationsavdelning, till P4 Radio Malmöhus.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".