Krav på ståplats på nya Malmö stadion

I samband med Malmö FF:s match mot Halmstad på onsdagen gick en del av Malmö FF:s supportrar i en protestmarsch. De är missnöjda med planerna på den nya arenan och tycker inte att deras önskemål räknas och att dialogen med dem är dålig.  

– Det har funnits en stadiongrupp som har haft bristfällig kommunikation med ledningen för MFF, men ett möte är inplanerat och vi hoppas att de ska lyssna på oss, säger André Sikland i styrelsen för MFF Tifosi 96 som vill att den nya stadion ska byggas i en våning på ena kortsidan och med en ståplatsläktare. Det handlar bland annat om kostnaderna för att gå på matcherna - och om stämningen.

– Alla ska kunna ha möjlighet att gå på matcherna, säger André Sikland.

– Med en våning på ena kortsidan och en ståplatsläktare kan alla supportrar på hela kortsidan sjunga gemensamt.

Kritiken mot planerna på den nya arenan delas av en del andra supportergrupperingarna - men inte av alla MFF-anhängare. MFF supports ordförande Jonas Rasmusson, säger till exempel till P4 Radio Malmöhus att en protestmarsch snarare skadar än hjälper. Och MFF-ledningen tycker att dialogen med fansen är bra.

– MFF Support som jag har skrivit till är sedan länge inbjudna till ett möte den 9:e. De ska vara med i diskussionerna innan vi tar beslutet, säger Bengt Madsen, ordförande för MFF.

Men när det gäller Tifo-gruppen?

– Nu är det ju så att där är många olika grupperingar. Vi kan ju bara hålla oss till dem som har en organisation bakom sig. Men om jag är rätt informerad så är två killar från Tifo-gruppen också inbjudna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista