Stockholmare representerar Skåne

I snart fyra år har en stockholmare representerat Malmö i riksdagen för Kristdemokraterna. Nu hoppas både Magda Ayoub och partiet att det blir en skånsk representant efter valet i höst.
Det är inte bara nu till riktinget som Magda Ayoub från Upplands Väsby kommer till sin valkrets i Malmö. Hon säger själv att hon åkt till Malmö ett par gånger i månaden. Intrycken har dock inte gett några vidare avtryck i riksdagen. Magda Ayoub har motionerat om att försöket med Region Skåne ska få fortsätta, att man ska testa biobränslen i Skåne och att de gamla fina pilalléerna ska bevaras. Men annars är det ganska tunt med de skånska frågorna. Att Magda Ayoub fick kristdemokraternas mandat i Malmö beror på att Kristdemokraterna hade två listor i förra valet. Det gjorde att Aldo Iskra från Malmö inte blev vald. Men i år har Kristdemokraterna bara en lista till riksdagen i Malmö kommun, så nu ska en malmöbo företräda Malmö är det meningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".