Krav på avgång efter revisionskritik

Efter stadsrevisionens kritik av ledningen för räddningstjänsten i Helsingborg, så väcks nu krav från den borgerliga oppositionen att räddningsnämndens socialdemokratiske ordförande Kjell-Åke Månsson ska avgå.

I revisionen kritiserades bland annat att räddningstjänsten gjort av med tre miljoner kronor mer än man hade, och det yttersta ansvaret lades då på politikerna i räddningsnämnden.

– Efter allt som har skett och Månssons passivitet tycker jag verkligen att han ska överväga om han kan sitta kvar, säger Maria Winberg-Nordström, folkpartistiskt kommunalråd i Helsingborg.

Maria Winberg-Nordström får stöd i sitt krav på att räddningsnämndens ordförande ska avgå av moderaten Carin Wredström. Wredström lägger ett stort ansvar på just nämndens ordförande och tycker att han ska avgå, medan hon anser att resten av nämnden kan sitta kvar.

På fredagen sa räddningsnämndens socialdemokratiske ordförande Kjell-Åke Månsson till P4 Radio Malmöhus att han inte tycker att nämnden ska avgå, utan att det nu är dags att börja jobba och att man ska gå igenom vad som hänt.

Det argumentet biter emellertid inte på folkpartisten Maria Winberg-Nordström, även om det är ganska kort tid kvar till valet.

– Nämnderna skiftar ju inte styre förrän vid årsskiftet, så det handlar ju ytterst om Helsingborgarna trygghet och säkerhet, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista