Tidtabellsinformation via mobilen

Snart kommer man att kunna få tidtabeller och information om störningar i kollektivtrafiken rakt in i mobiltelefonen. Det är Skånetrafiken som planerar att införa tjänsten.

Resenärerna ska då bland annat snabbt kunna få information via SMS, om det är förseningar på just den linje som man brukar åka.

– Vi kommer testa marknaden nu, och till hösten kommer vissa att mötas av de här nya tjänsterna. Stor lansering kommer att ske 2007, berättar Magnus Hedin, biträdande trafikdirektör på Skånetrafiken.

Till sommaren ska de resenärer som vill delta i ett testprojekt, kunna logga in på Skånetrafikens hemsida och specificera vilken information man vill ha och vilka sträckor man är intresserad av.

I första hand får man informationen i en dator, men man ska också kunna få den till sin mobiltelefon. Allt detta är en del av ett nytt biljettsystem som planeras att tas i bruk om ett och ett halvt år. Bland annat ska man då kunna ladda sitt rabattkort eller månadskort hemifrån.

– Ambitionen är inte att ge ett högre pris för den här informationen, utan det som driver oss i den här utvecklingen är att ge en bättre service, säger Magnus Hedin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista