Barns utsatthet tema på Malmökongress

När Nordiska föreningen mot barnmisshandel och omsorgssvikt håller kongress i Malmö, står barns utsatthet i fokus i dagarna tre. Den första punkten på programmet på söndagseftermiddagen handlar om barns exploatering på internet.

Enligt Cecilia Kjellgren, doktorand vid Lunds universitet och kongressansvarig, är det här ett mycket angeläget ämne.

– Hur gör vuxna för att manipulera barn? Varför ställer barnen upp och låter sig fotograferas? Det är många olika aspekter, säger hon.

Den Nordiska föreningen mot barnmisshandel och omsorgssvikt har funnits i åtta år, och det här är den fjärde kongressen som ordnas.

På kongressen i Malmö deltar barnläkare, åklagare, personal från barnpsykiatrin och andra som jobbar med utsatta barn. Tanken är att de 300 deltagarna från de nordiska länderna ska kunna träffas och få stöd för att öka och fördjupa sina kunskaper, berättar Cecilia Kjellgren.

– Det föreningen samlas kring är olika former av utsatthet som barn kan uppleva: att vara slagen, att vara sexuellt utnyttjad eller försummad av föräldrarna, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista