Hermodsdalskolans framtid bestäms idag

Enligt planerna ska politikerna i Fosie i Malmö besluta om Hermodsdalsskolans framtid under torsdagen. Under ett extrainsatt möte ska stadsdelsfullmäktige besluta om högstadiet ska läggas ner eller inte. 

I sista stund har lärarna på Hermodsdalsskolan skrivit ett brev till alla fullmäktigepolitiker där de menar att beslutet borde skjutas upp. De anser att politikerna inte tagit del av all information som finns om skolan.

Det var efter att vänsterpartisten Lutz Pagel, som sitter i stadsdelsfullmäktige i Fosie besökte skolan igår som lärarna började fatta misstankar om att all information inte nått politikerna.

– Vi har trott att informationen har gått fram. Men enligt Lutz Pagel så har informationen om utvecklingsarbetet på skolan inte gått vidare. Det handlar om minskad skadegörelse och det lugn som börjat råda den här terminen, säger Yvonne Olsson, lärare på Hermodsdalsskolan.

Politikerna har baserat sitt förslag att lägga ner Hermodsdalsskolan på en rapport från Skolverket. Där kan man läsa om otrygghet, våld och vad som beskrivs som en ”Ghetto mentalitet”. Men Yvonne Olsson säger att politikerna inte brytt sig om att läsa de positiva omdömena som också står i Skolverkets rapport.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista