Vägpirater slog till på Hallandsåsen

Två husbilar drabbades i natt av inbrott när de stod parkerade vid Rasta på Hallandsåsen som ligger längs E6:an. Det kan vara säsongens första tillslag av vägpirater mot husbilar i Skåne.

De två husbilarna som i natt drabbades av inbrott stod båda parkerade vid anläggningen Rasta på Hallandsåsen. I båda fallen låg husbilens ägare och sov när inbrotten gjordes. I den ena bilen kom tjuvarna över kontanter och mobiltelefoner och i den andra blev bytet en färddator och även mobiltelefoner.

Enligt de anmälningar som polisen fått in inträffade de båda inbrotten vid ungefär samma tid i natt, någon gång från midnatt och fram till tvåtiden. De drabbade husbilarna är båda svenskregistrerade.

Platsen där husbilarna stod parkerade ligger längs en stäcka som i flera år varit hårt drabbad av vägpirater och nattens händelser är troligen säsongens första när det gäller inbrott i husbilar.

De senaste åren har antalet husbilar som drabbas av vägpirater när de rastat längs E4:an och E6:an ökat kraftigt. Redan i mitten av juni förra året gick polisen ut och varnade turister om faran för så kallade vägpirater efter att det på kort tid inträffat ett tiotal vägrån.

Polisens informatör Charley Nilsson säger att det är svårt att värja sig mot den här typen av brott, men att husbilsägare bör undvika ensliga rastplatser och se till att inte ha värdesaker liggande synliga i bilen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista