Hermodsdalsskolans betyg var på väg uppåt

Ett av de tyngsta skälen som politikerna angav för att lägga ner högstadiet på Hermodsdalsskolan i Fosie i Malmö var elevernas dåliga betyg. Men de betyg som eleverna fick i julas visar att trenden har brutits och att andelen elever som nu är behöriga för gymnasiet är fler.

På torsdagen tog politikerna i stadsdelfullmäktige i Fosie det omstridda beslutet att lägga ner högstadiet på Hermodsdalsskolan. En av anledningarna var att få elever hade behörighet till gymnasiet.

Enligt Skolverkets rapport så var ifjol bara 48,2 procent av eleverna behöriga.

Men skolans lärare har under hela debatten sagt att trenden var bruten och att betygen blivit bättre. Radio Malmöhus har nu tagit del av de betyg som eleverna fick i julas, och där kan man se att lärarna hade rätt, betygen är på väg upp.

Nu är det 50,6 procent av eleverna som är behöriga för gymnasiet, en ökning både jämfört med fjolårets resultat och de siffror som Christer Brandt redovisat.

– De siffror som presenterats för mig pekar på ett annat håll. Men det är inte bara betygen det handlar om. För egen del så hade det inte påverkat mitt ställningstagande, säger Christer Brandt, Fosie stadsdelsfullmäktiges ordförande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista