Konkurrens om golfarna

Många golfklubbar i Skåne tappar medlemmar. Samtidigt som nya anläggningar byggs tillkommer inte längre lika många nya golfare.

– Vi har märkt att intresset har planat ut. Vi har tappat ett tiotal medlemmar, säger Yngve Bil, ordförande för Degeberga-Widtsköfle.

Sedan ett år tillbaka har det starka intresset för golf mattats av i Skåne. Trots att det bara rör sig om tio medlemmar för Degeberga-Widtsköfle golfklubb så räknar Yngve Bil med att det minskade intresset på kort sikt kommer att kosta klubben mellan 100 000 och 200 000 kronor. För antalet betalande gästspelare har också minskat.

Samtidigt har sex nya klubbar etablerat sig de två senaste åren och flera bygger också ut sina golfbanor. På Skånska golfförbundet tror man att ytterligare mellan fem och tio anläggningar kommer att byggas i Skåne de närmsta åren. För klubbarna har det redan inneburit ökad konkurrens om spelarna.

– Det finns större möjlighet för golfarna att välja var de vill spela, säger Yngve Bil.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista