Förhandlingar om kvinnlig brandchef

Kommunledningen i Helsingborg förhandlar med de fackliga organisationerna om framtiden för brandchefen Eva Marie Abrahamsson, som har varit tjänstledig med full lön sedan mitten av mars.

På torsdagen kom beskedet att den socialdemokratiska ledningen i räddningsnämnden lämnar sina poster efter bråket kring ekonomin.

Civilingenjörsförbundet, menar att politikernas behandling av frågan är under all kritik.

– Det är ett av de värsta fallen jag har haft på 30 år. Hon hade inte stöd från sin politikernämnd när hon anställdes. Det finns ett klart genusperspektiv i frågan. Hon var den första kvinnan som anställdes i räddningstjänsten, säger Leif B Eriksson, Civilingenjörsförbundet.

Krisen inom räddningstjänsten i Helsingborg har pågått en längre tid och beror bland annat på  räddningstjänstens ekonomiska underskott och på personliga motsättningar. Brandchefen har varit  tjänstledig med full lön sedan mitten av mars. Nu pågår förhandlingar med arbetsgivaren, Helsingborgs kommun, om hennes fortsatta situation.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista