Swedish Meats varslar 35 i Kävlinge

Samtidigt som Konkurrensverket sagt ja till Swedish Meats köp av slakteriföretaget SLP i Helsingborg, så kommer beskedet att 35 personer på anläggningen i Kävlinge, varslas om uppsägning.

- Stämningen är mycket dyster i Kävlinge, säger Roland Sandgren, klubbordförande för Livs-klubben på Swedish Meats.

Swedish Meats har talat om att man kommer att göra omstruktureringar och effektiviseringar av företaget. Konkurrensverkets beslut om att man får köpa SLP i Helsingborg gör att planerna nu kommer närmare ett förverkligande.

Enligt Hampe Mobärg, informationschef på Swedish Meats så är inga beslut tagna än utan man tittar på olika utredningar. Men enligt lantbrukstidningen ATL som tagit del av Swedish Meats interna utredningar, så är det mest troliga alternativet att anläggningen i Kävlinge läggs ner helt och att nötslakten flyttas till Helsingborg. Samtidigt flyttas grisslakten i Helsingborg till Kristianstad-anläggningen som kommer att utökas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista