Swedish Meats inför stora förändringar

Samtidigt som Konkurrensverket ger beskedet att Swedish Meats får köpa slakteriföretaget SLP-Pärsons i Helsingborg, så meddelar företaget att man vill varsla 35 anställda vid anläggningen i Kävlinge. Anledningen är att bacontillverkningen ska flyttas till Polen.

Facket ser det här som första steget i en total nedläggning av Kävlingeanläggningen, men enligt Swedish Meats så har varslen inte har något med en nedläggning att göra.

– Det hade kommit i vilket fall som helst. Vi känner ju inte till Konkurrensverkets agenda, säger Hampe Mobärg, Swedish Meats informationschef.

Men Swedish Meats har aviserat stora förändringar, och enligt företaget interna utredningar som lantbrukstidningen ATL tagit del av så är det mest troliga alternativet att Kävlingeanläggningen där cirka 300 personer arbetar läggs ner samtidigt som man utökar något i Kristianstad. Men inga beslut om de här förändringarna är ännu tagna enligt Hampe Mobärg.

– Jag tror att det kommer en rad delbeslut under hösten, säger Hampe Mobärg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista