Dansk-svenskt tullsamarbete mot ölrullare

Danska tullen intresserar sig numera också för smugglingen över Öresund från Danmark till Sverige: under de senaste veckorna har tusentals liter vin och öl beslagtagits i Helsingborg när danska tullen skickat smugglarna rakt i armarna på sina svenska kolleger.
Numera konfiskerar danska tullen inte längre innehållet i de långtidsparkerade svenska skåpbilar som används som omlastningsbilar i Helsingör. Istället skickas bilen med förare och innehåll till närmsta färja till Sverige med uppmaningen att köra ombord. Och i Helsingborg står svenska tullen beredd att ta hand om partiet, som smugglarna egentligen hade tänkt skulle föras över på säckakärror i småportioner. Under de gångna veckorna har tusentals liter öl och vin inköpt i Tyskland hamnat i svenska tullens garn. - Vi har omhändertaganden varje vecka och många gånger handlar det om stora kvantiteter, säger Jan Hedlund vid Helsingborgstullen till P4 Radio Malmöhus.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".