Stulna brev söker sina mottagare

Posten i Lund efterlyser ägare till tusentals brev som stals av en brevbärare under perioden 2002-2004. Nu har man gått ut med en uppmaning till det drabbade området i centrala Lund och bett dem som saknar brev från den perioden att höra av sig till Post- och Telestyrelsen där breven finns förvarade.

– Vi vill försöka nå de kunder vi vet kan ha blivit drabbade av de här stölderna, säger Annika Lundqvist, informationschef på Posten i Skåne. Det handlar om ungefär 3 000 brev som alla hanterades på samma brevkontor, på Revingegatan i Lund.

Det var för ett år sen som brevbäraren avslöjades. Han hade då i ett par års tid stulit och öppnat brev för att se om det fanns pengar i dem. Posten fattade misstankar efter att det alltid var samma postnummerområde i Lund som drabbades av försvunna brev. Breven återfanns senare i tusental hemma hos brevbäraren.

Men många av breven är öppnade och Posten kan inte räkna ut vem de tillhör. Därför har man vänt sig till de som bor i Lund på det drabbade postnummerområdet som börjar på 223 för att höra om de vet med sig att de saknat särskild post under de här åren.

– En del av breven är väl passé efter så här lång tid, men jag vet också att det har funnits bröllopsfoton och sådant - och det är säkert sådant man kommer ihåg att man saknat, säger Annika Lundqvist.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista