Brandingenjörer vill ha ny brandchef

Brandingenjörerna i Helsingborg kräver en ny brandchef i en skrivelse till kommunstyrelsen. Den nuvarande brandchefen, Eva-Marie Abrahamsson är tjänstledig med full lön sedan i mars.

– Man anser att efter all turbulens så blir det svårt för Eva-Marie Abrahamsson att fortsätta som chef. De vill helt enkelt börja om på nytt, säger Lars Kvarnström, som är lokal representant för Civilingenjörsförbundet, var med på mötet igår där skrivelsen kom till.

Brandingenjörernas krav på en ny chef innebär en splittring inom brandkåren i synen på den nuvarande brandchefens fortsatta roll. Tidigare har fackförbundet Kommunal, som organiserar brandmännen sagt att de vill ha henne kvar.

Samtidigt som brandingenjörerna och Civilingenjörsförbundet lokalt nu alltså kräver att Eva-Marie Abrahamsson slutar som chef så för samma fackförbund, Civilingenjörsförbundet, hennes talan i förhandlingar om hennes framtid med kommunen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".