Två häktade efter RFSL-misshandel

Tingsrätten har häktat två män som är misstänkta för att ha misshandlat flera personer i Kristianstad. En av de häktade är Simon Lindberg, toppkandidat för Nationalsocialistisk front i Kristianstad som planerar att ställa upp i kommunvalet. 

Misshandeln ägde rum på en fest som Riksförbundet för sexuellt likaberättigande hade i lördags.

– Han förnekar brott och bestrider häktningsyrkandet. Jag kan inte säga mer eftersom det var stängda dörrar, säger advokat Esbjörn Svensson.

Det var i lördags som personer med anknytning till den nazistiska organisationen Nationalsocialistisk front tog sig in i RFSL:s lokal i Kristianstad där en fest hölls. Flera personer misshandlades.

En 27-åring och Simon Lindberg häktades på sannolika skäl misstänkta för misshandel. 27-åringen är även misstänkt för försök till grov misshandel och olaga hot.

Nu har åklagare Christofer Ramkvist 14 dagar på sig att väcka åtal mot de två, eller begära förlängd häktning.

– Vi ska nu höra så många som möjligt från båda sidor för att få reda på vad som hänt, säger kammaråklaga Christofer Ramkvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".