Reepalu i rätten före valet

Rättegången mot Ilmar Reepalu (s), Malmös kommunalråd, kommer att inledas i mitten av augusti. Den 14 augusti kommer Ilmar Reepalu tillsammans med den före detta landshövdingen i Skåne, Bengt Holgersson att ställas inför rätta i Malmö, åtalade för mutbrott.

– Jag tycker att det här ska vara klart före valet. Jag kan inte se att jag på något sätt tagit emot en muta. Jag hoppas på en rättslig prövning så fort som möjligt, då får vi se om det är mitt eller åklagarens omdöme som sviktar, säger Ilmar Reepalu (s),

Ilmar Reepalu och Skånes före detta landshövding Bengt Holgersson, åtalas misstänkta för mutbrott efter en bjudresa till Sydafrika för två år sedan. Det var IT-företaget Sigmas grundare, Dan Olofsson, som bjöd dem på resan i samband med invigningen av hans nya ranch. Även Dan Olofsson kommer att åtalas för att ha mutat.

Rättegången äger rum den 14 och 15 augusti med den 18 augusti som reservdag. Det är ungefär en månad innan valet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".