Livstids fängelse för mord

Den 48-årige man som sedan januari suttit häktad för mordet på sin före detta hustru, dömdes idag till livstids fängelse och utvisning av tingsrätten. Kvinnan hittades för fem år sedan drunknad i sitt badkar i Lund.

Trots att det inte fanns någon teknisk bevisning så ansåg rätten att det stod utom allt rimligt tvivel att den 28-åriga kvinnan verkligen blivit mördad och att det var hennes före detta man som mördade henne.

Rätten tyckte att det fanns tillräckliga bevis för att mannen befann sig i hemmet vid tillfället och att han hade motiv för mordet. Parets gemensamma son försvann någon gång vid tiden för mordet och är fortfarande försvunnen. Mannen hade länge velat ta med sin son och hustru till hemlandet, men den nu mördade hustrun vägrade.

Flera gånger tidigare hade hon ringt polisen när mannen blivit våldsam och domare Jan Alvå menar att det är just det här faktumet som gjorde att självmord kunde uteslutas.

48-åringen valde att varken närvara själv eller höra domen läsas upp per telefon. Sedan han greps i januari har han bara kommunicerat skriftligt med sin advokat, Mattias Myrgren, som idag ensam och tog emot beskedet om livstids fängelse för mord.

En eventuell överklagan ska vara inlämnad senast om tre veckor. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".