Åklagare kräver 12 år för Alexandramannnen

Kammaråklagare Ulrika Rogland krävde tolv års fängelse och livstids utvisning för den så kallade ”Alexandramannen” när den fem månader långa rättegången avslutades i Malmö tingsrätt på onsdagen.

Åklagaren menar att den 30-årige mannen genom att på internet utgett sig för att vara en kvinna vid namn Alexandra och lurat åtminstone 58 unga flickor, den yngsta bara 12 år, att ha sex med honom. Genom att locka med lyxiga middagar, pengar och modellkontrakt ska han lyckats övertala dem att träffas. 

När har de sedan har träffats så har han alltså haft sex med dem vare sig de velat eller inte och i elva fall åtalas han därför också för våldtäkt. Åklagarens bevisning baseras på de förhör som hållits med flickorna och en omfattande teknisk bevisning. Enligt åklagaren fanns det i mannens beslagtagna dator så kallade chattloggar som ska bevisa att den åtalade verkligen är den Alexandra som lurat flickorna.

30-åringen har hela tiden erkänt att han har köpt sex av flickorna och bör då enligt sin försvarare dömas för förförelse av ungdom, alltså för att haft sex mot betalning med flickor mellan 15 och 18 år.

Den åtalade mannen kommer att sitta kvar i häktet tills att dom faller den 14 juli.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".