Hovrätten fastställer morddom

Åtta års fängelse för mordförsök blev Hovrättens dom mot den 24-årige man i Hasslarp som i november ifjol försökte döda sin gravida hustru genom att slänga ut henne från ett fönster. Hovrätten i Malmö fastställer därmed Helsingborgs tingsrätts dom.

Den 21-åriga gravida tvåbarnsmamman föll nio meter från ett fönster i lägenheten i Hasslarp, Hon överlevde, men förlorade sitt foster.

Innan fallet fick SOS alarm sju samtal från familjens lägenhet. Enligt ett av samtalen, som ringts av 24-åringens bror, så hade 24-åringen kommit hem på kvällen, påverkad av hasch och varit mycket aggressiv. Tumult uppstod, men om vad som hände sedan finns det skilda versioner.

Enligt mannen så hade kvinna försökt ta livet av sig genom att hoppa från lägenhetens badrumsfönster. Kvinnan hittades också under badrumsfönstret.

Men åklagaren menar att mannen hade flyttat henne dit för att det skulle se ut som om hon låst in sig i badrummet och sedan hoppat. Egentligen menar åklagaren så var det mannen som kastat ut kvinnan genom parets vardagsrumsfönster, och sedan alltså flytta henne. Under tingsrättsförhandlingarna i januari framträdde också vittnen som sades sig sett när mannen släpat kvinnan till platsen där hon hittades av ambulanspersonalen.

Kvinnan själv stödde i tingsrätten makens version och sade att hon faktiskt försökt ta livet av sig.

Trots detta så dömdes mannen av Helsingborgs tingsrätt till åtta års fängelse för mordförsök

Domen överklagades, och när hovrättsförhandlingarna hölls i maj, så hade kvinnan ändrat sig. Nu säger hon att det var hennes man som kastade ut henne genom fönstret. Hon säger också att det var mannens familj som uppmanat henne att säga att hon försökt begå självmord. Hon berättade också att mannen även vid tidigare tillfällen försökt döda henne.

Hovrätten fastställde alltså idag tingsrättens dom och dömde mannen till åtta års fängelse för mordförsök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".