Malmö/Helsingborg kan få U21-EM

Svenska fotbollförbundet tänker ansöka om att få arrangera U21-EM år 2009. Var det ska spelas är inte bestämt. Ett av de hetare alternativen är Malmö/Helsingborg.

Men Helsingborgs kommun kan inte garantera att Olympia i Helsingborg anpassas till Uefa:s krav, trots att Svenska Fotbollförbundet anser sig ha fått garantier om det.

– De indikationer vi har fått är att det här kommer att vara klart 2009, säger Bo Sundström på Svenska fotbollförbundet.

Men det håller man inte med om på Helsingborgs kommun.

– Det finns inga politiska beslut som kan garantera en stor ombyggnad. Men är det små förändringar så försöker vi att vara så tillmötesgående som möjligt, säger Birgitta Forsman, projektledare för Helsingborg idrottsstaden.

Det politiska beslutet kan komma tidigast till hösten. Men Birgitta Forsman på Helsingborgs kommun menar att det inte krävs några stora ombyggnader för att Olympia ska bli aktuellt för U21-EM i fotboll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".