Nya skånska orter får Metroutdelning

Gratistidningen Metro sprider sin skånska upplaga till Ystad och Ängelholm, och över hela landet sprids riksupplagan till ytterligare ett tjugotal orter. Utökningen i Skåne ses som ett naturligt steg.

– Vi tror att vi kan få många nya läsare, och annonsörerna är också intresserade att nå de människorna som bor där, säger Metros VD Martin Gellerstedt.

Betyder det att vi kommer att få läsa fler skånska nyheter från de här orterna?

Ja, Metros modell är ju uppbyggd på det sättet att är vi framgångsrika med försäljningen, så ger det också mer resurser till det redaktionella, så det kan man säga att vi får göra.

På Skåne-redaktionen i Malmö finns emellertid sedan tidningens födelse 1999 bara två reportrar, och den stora utökningen av upplagor och utdelningsorter betyder inte att fler journalister kommer att anställas.

– Inte som det ser ut nu, men vi har ju också frilansare som vi köper in material från, så vi tycker att Skånematerialet håller en god kvalitet, säger Martin Gellerstedt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".