Adoption eller akvarium - det är frågan

Många har engagerat sig i kampfisken Stens öde - fisken som bor i en skål i receptionen på Hotell Sten Stensson Sten i Eslöv, men som en djurskyddsinspektör krävt ska få ett stort akvarium att simma i.

Hotelldirektören Bo Broman funderar nu på vad som är bäst för fisken - adoption eller ett akvarium.

Det var personalen i djuraffären i Eslöv som rekommenderade hotellet att skaffa en kampfisk till receptionen, eftersom den fiskarten trivs i små vattensamlingar.

Men för två veckor sen dök en djurskyddsinspektör från Tierp upp på hotellet. Hon misstog Sten för en Guldfisk och anmälde hotellet för den allt för lilla skålen. Nu har hon meddelat att eftersom Sten står i en offentlig miljö gäller djurskyddsmyndighetens föreskrifter, som säger att akvariet bör vara minst 40 liter.

Många vill adoptera sten. Men nu har han blivit så kär för personalen att Bo Broman helst vill behålla honom. Men om han får ett större akvarium är det frågan om han får några kompisar.

För Sten har relationsproblem...eftersom han simmar så långsamt tycker andra fiskar att det är kul att nafsa på hans fenor. Släpper man ner en kampfisk av hankön börjar dom slåss, därav namnet. Släpper man i en hona går det bra tills äggen har kommit, då Sten antagligen kommer att äta upp sin partner.

Och därför har hotelldirektören och kampfiskskötaren Bo Broman ännu inte avgjort vad han ska göra. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".