Nytt storlager tas i bruk i Åstorp

Det danska företaget Frode Laursens satsning på ett nytt logistikcentrum i Åstorp är klar. Anläggningen ska lagra och distribuera Unilevers varor och nu pågår flytten till Åstorp från andra lager i landet.

– Den första juni tog vi in de första varorna, säger platschefen Peder Kjaersgaard som än så länge är ganska ensam i lokalerna. Totalt ska det finnas 30 000 pallar på det det 38 000 kvadratmeter stora lagret.  

Det är Unilevers hantering av schampo och tvättmedel och visst livsmedel som kommer att flyttas från lager i Malmö och Simrishamn till Åstorp. Just nu pågår den första delen av flytten. När lagret är fullt utbyggt räknar man med att ha ett 40-tal fast anställda och ytterligare ett tiotal vid toppar i hanteringen.

– Det är till hela Sverige som vi ska skicka till, till de stora grossisterna. Men senare kommer vi också att skicka livsmedel till Norge, säger Peder Kjaersgaard som räknar med att omkring 50 lastbilar varje dag kommer att lämna och hämta varor vid lagret.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".