Frukost i skolan

I höst ska Landskronas grundskolor börja servera frukost till självkostandspris till hungriga elever som går i år 4 till 9. Det har barn- och ungdomsnämnden beslutat.

Socialdemokraterna och vänsterpartiet röstade igenom förslaget men politikerna i nämnden var inte överens i frågan.

– Koncentrationen hos eleverna höjs. De får en lugn start på dagen och personalen får se andra sidor av eleverna, säger Lennart Jönsson (v), vice ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Den lyckade satsningen med frukostservering på Pilängsskolan i Landskrona står som modell för den nya satsningen för piggare elever.

Miljöpartiets och de borgerliga partiernas ledamöter röstade emot förslaget. Folkpartisten Lisa Flinth menar att det är föräldrarnas ansvar att ordna med frukost, men om nu Landskronas skolor vill göra det ska det vara på frivillig bas.

– Det blir litet konstigt när vi som politiker fattar ett sådant beslut. Oavsett om det finns behov eller intresse så måste man nu servera frukost på skolan, säger Lisa Flinth (fp), barn- och ungdomsnämnden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".