Fler i Rosengård ska rösta i höst

Vid förra valet röstade inte ens hälften av de som bor i Rosengård i Malmö. Nu pågår ett intensivt arbete som ska ändra på det.
Nästan samtliga partier i Malmö arbetar aktivt med att få personer som bor i Rosengård att rösta i kommunvalet till hösten. Vid förra valet, 1998, röstade till exempel inte ens hälften av de som bor i området kring Herrgården i Rosengård. Förutom de traditionella metoderna, som tal och flygblad, så försöker de politiska partierna närma sig väljarna i Rosengård på andra sätt. - Vi ser till att vi får vara med på möten som de olika föreningarna och organisationerna har. Där berättar vi bland annat hur det går till att rösta, säger Björn Gudmundsson, socialdemokrat och ordförande i Rosengårds stadsfullmäktige. Tidigare satsningar visar att den här typen av arbete ger resultat. Fler personer har gått och röstat.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".