Teleoperatörer erkänner tveksamma avtal

Lantbrukarnas Riksförbund anklagar ett antal mobiloperatörer för att ha lurat flera av LRF:s medlemmar att skriva på ett avtal, som innebär att de arrenderar ut mark för telefonmaster.
Mobiloperatörerna använt sig av ohederliga metoder för att få kontrakten påskrivna, enligt LRF. - För det första skickar de ut ett avtalsförslag med våran logotyp på. Sen verkar det som om avtalet är ett resultat av ett samarbete mellan LRF och operatörerna, vilket inte är sant. Till flera av våra medlemmar har de sedan muntligen sagt att det finns ett avtal, säger Lars-Göran Svensson jurist på LRF. Avtalen ger alltså intryck av att vara godkända av Lantbrukarnas riksförbund. Men LRF har inget samarbetsavtal med nätoperatörerna. Det är många mobiloperatörer som samarbetar om G3-nät och de allra flesta använder sig av dessa metoder. Entreprenören Flextronics har tagit bort LRF:s sigill från kontrakten. - Vi har diskuterat avtalet med vår uppdragsgivare och kommit fram till att det skett ett misstag i hanteringen av avtalen. Vi ber om ursäkt och har nu ändrat på avtalet, säger Ulf Lidberg är pressansvarig på Flextronics.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".