Fredsmöte kring taxibråket på Kastrup

Den senaste tidens bråk mellan svenska och danska taxichaufförer vid flygterminalen på Kastrup ska nu få ett slut. Det hoppas de svenska chaufförerna som bjudit in danskarna till ett fredsmöte på torsdags kvällen.
- Vi kan ju inte hålla på så här. När man kommer dit så tittar de på en som om man vore från en annan planet, säger Peter Holstensson som tog initiativ till mötet sedan läget blivit ohållbart. De danska förarna har protesterat mot att de svenska chaufförerna har plockat upp ströpassagerare på Kastrup. Bland annat har de blockerat de svenska bilarna som stått på köplats för att plocka upp passagerare. Peter Holstensson tror att bråket beror på ett missförstånd från de danska förarnas sida. - De verkar tro att vi inte får hämta kunder på Kastrup, kunder som kommer ut spontant och tar en bil, men det får vi ju. Jag tror inte att alla där inne har förstått det riktigt, säger Peter Holstensson. Nu hoppas han att kvällens möte i Malmö skall kunna reda ut missförstånden och ge önskat resultat. - Att de inte skall titta snett på oss när vi kommer dit och att vi skall förstå dem lite bättre och att de skall förstå oss lite bättre, säger Peter Holstensson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".