Mjölk ger mättare elever

Fyra av tio skolungdomar i Skåne blir inte mätta på skolmaten. Det visar en enkät som Mjölkfrämjandet gjort bland femtonåringar.

Mjölkfrämjandet jobbar för att få att stärka mjölkens roll i kosten vill framhäva att de ungdomar som dricker mjölk oftare blir mätta.

– Då får de ytterligare näring och energi. I synnerhet tjejerna äter ofta för små portioner, säger Kerstin Wikmar, dietist på Mjölkfrämjandet.

I Skåne säger de flesta 15-åringarna att de blir mätta av skolmaten. Men det är ändå fyra av tio som inte blir det enligt undersökningen som Mjölkfrämjandet gjort via internetsidan Lunarstorm där många ungdomar samlas.

För hela Sverige har Mjölkfrämjandet också undersökt hur det ser ut om man jämför mellan de ungdomar som dricker eller inte dricker mjölk i skolmatsalen. Och av de ungdomar som dricker mjölk är det fler som säger att de blir mätta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".