27-åring mördad i Tomelilla

En 27-årig man avled efter ett bråk vid en fest i Tomelilla under natten mot söndagen. Hans yngre bror, en 22-åring, greps senare av polisen misstänkt för mordet.

Ett tiotal personer satt på lördagskvällen på en uteplats i Tomelilla och grillade. Framåt halvtvå på natten kom två män till platsen och ett bråk uppstod. Vid bråket användes en kniv och en golfklubba som tillhyggen. När tumultet hade lagt sig låg en 27-årig man svårt skadad på marken. Mannen fördes till sjukhus men avled av skadorna.

Den dödes yngre bror, en 22-årig man greps under natten av polisen. Han hade vid lunchtid på söndagen inte kunnat förhöras  eftersom han var alkoholpåverkad. Alla festdeltagare förhördes kort under natten men eftersom många var påverkade av alkohol kommer de att höras igen. Under måndagen kommer polisen även gå runt i området och knacka dörr för att samla mer information. Orsaken till bråket är fortfarande okänt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".