Dubbelt Skåne i allsvenskans topp

Det är uppåt för Skåne i allsvenskan: Landskrona Bois leder och Malmö FF ligger på andra plats efter gårdagens omgång. Landskrona vann på bortaplan över Hammarby med 2-1 och Malmö besegrade Halmstad hemma med samma siffror, 2-1.
Men det var inget skönspel precis i Malmö. De 11.000 på Malmö Stadion fick se en dålig match där alltför många spelare inte var vänner med bollen. Lagkaptenen Hans Mattisson gjorde 1-0 för MFF, Halmstad kvitterade genom Martin Ekström i den första halvleken. I andra halvlek hade båda lagen många möjligheter att göra mål, men typiskt nog var det bara skytteligans ledare Peter Ijeh som lyckades och gav Malmö segern, den fjärde raka som tycks visa på toppform bland di blåe. Men mittfältaren Andreas Yngvesson vill inte ta ut någon seger i förskott. - Det är 18 omgångar kvar. Det viktigaste är att vi fortsätter att jobba hårt, säger han till P4 Radio Malmöhus. - Det viktiga är att ta poäng. Det kanske inte är så snygga poäng varje gång men det är ändå det enda som räknas. - Man vinner ingenting på klackspark och finlir, säger han. Själv väntar ha på chansen att få göra sitt första mål för Malmö i allsvenskan. - Det skulle vara roligt att få hänga första pytsen. Men den låter vänta på sig, säger Andreas Yngvesson. Landskrona vann i går över Hammarby, trots att stockholmarna hade spelövertaget. - Det brukar vara så hela tiden i våra matcher: vi vet om att våra chanser kommer och till slut kommer våra mål, säger Daniel Milovanovic, som gjorde det ena av Landskronas mål, till P4 Radio Malmöhus. Boisen kunde relativt enkelt ta sig igenom Hammarbys försvar, medan Hammarby hade betydligt svårare att närma sig Landskronamålet. - Vårt försvar gör ett riktigt bra jobb, intygar Daniel Milovanovic. - Det är kul att vi börjat så här bra efter uppehållet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".