Jättetavla inte stulen

Först trodde konstnären att delar av hans jättetavla på 9 000 kvadratmeter hade stulits. Nu visar det sig att det är förvaltningsbolaget vid gamla F10 i Ängelholm som börjat plocka ihop tavlan.

Enligt Lars Wennergren som jobbar på Valhall Park AB hade de kommit överens med konstnären David Åberg om att tavlan skulle tas bort.

– Han fick tillåtelse att snabbt veckla ut tavlan och flygfotografera den.  Han hade en deadline och när vi inte fick tag i honom så tog vi beslutet att plocka ihop den, säger Lars Wennergren, förvaltningsansvarig på Valhall Park.

Konstnären David Åberg har jobbat med den gigantiska tavlan under flera år. Han har lånat en hangar på gamla F10-området där han har målat. För några veckor sedan var tavlan helt klar och rullades ut i sektioner för att flygfotograferas. Enligt förvaltningsbolaget på området hade de kommit överens att sedan snabbt ta bort tavlan, men så blev det inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".