Skånepartiet invandrartätt

Invandringsfientliga Skånepartiet har långt mycket större invandrarrepresentation bland sina kandidater till valet i höst än vad de etablerade partierna har. Det visar unika siffror som Statistiska Centralbyrån tagit fram åt Sveriges Radio.

Paul Katancic, ordförande i Skånepartiets invandrarförening, menar att de som sökt sig till Skånepartiet är gamla invandrare som är emot den invandring som sker idag.

Av de nominerade på Skånepartiets listor i Skåne har 32 procent utländsk bakgrund, precis som befolkningen över 18 år i stort har. Snittet bland politiker i Skåne är bara hälften, 15 procent.

Utländsk bakgrund är det statistiska begrepp som används om personen själv eller båda dens föräldrar är födda utomlands. Skånepartiet är framförallt aktiva i Malmö där man funnits länge och har två ledamöter i kommunfullmäktige. I sina tolv viktigaste punkter kräver man att religionen islam inte ska få finnas i Sverige och kräver stopp för invandring av ”flyktingar och liknande”, som man skriver.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".