Långt till Strøget för bussburna besökare

Resenärer som anländer med långfärdsbuss till Köpenhamn kommer att få finna sig i att hamna utanför staden, antingen de åkt från Malmö eller Paris.
Köpenhamns kommun ger upp tanken på en ny bussterminal i centrum och trots hård kritik från bussbolagen planerar kommunen att förlägga den nya terminalen i stadsdelen Ørestad. Här finns anslutningar både till Öresundstågen och tunnelbanan men det kommer minst sju minuter att ta sig till centrum. Steen Fries, ordförande i de danska bussbolagens branschorganisation, tycker det är en dålig lösning. - Det kommer bli jobbigt för passagerarna att kånka sitt bagage från ett färdmedel till ett annat, säger han till P4 Radio Malmöhus. Idag släpper vissa bussbolag av sina passagerare vid centralstationen medan andra, bland andra de svenska, låter resenärerna kliva av vid Kongens Nytorv.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista