Många inblandade i bråk i Osby

En 28-årig man knivhöggs i magen efter ett stort bråk i en lägenhet i Osby på midsommaraftonen. Fyra personer är gripna och lägenhetsinnehavaren är misstänkt för dråpförsök.

Det började med mordhot via telefon. 28-åringen sa till lägenhetsinnehavaren att han skulle komma dit och mörda honom.

Lägenhetsinnehavaren tog hoten på allvar och ringde en kamrat som kom dit för att skydda honom. Snart kom också den knivbeväpnade 28-åringen för att sätta sina hot i verket och under det tumult som uppstod blev han själv allvarligt knivskuren. Men 28-åringen lyckades ändå fly.

Men tumultet i Osbylägenheten fortsatte. Tre andra män dök upp i lägenheten för att hämnas den knivskurna 28-åringen. När polisen kom till platsen stod lägenhetsinnehavaren och hans vän på balkongen och skrek. Sammanlagt fyra personer har gripits och lägenhetsinnehavaren är misstänkt för dråpförsök. Polisen vet fortfarande inget om bakgrunden men under dagen ska förhör hållas med de inblandade.

Utöver 28-åringen fick ytterliggare en man föras till sjukhus men enligt polisen har ingen av männen livshotande skador.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".