Mordrättegång inleds i Lund

På tisdagen börjar rättegången mot den 24-årige man som misstänks ha mördat sin två år yngre flickvän i Lund. I mars i år hittades hon död i parets lägenhet.

Enligt åklagaren ska motivet till mordet vara att kvinnan ville göra slut. Hon hade upptäckt att hennes sambo stulit pengar av henne och konfronterade honom om det.

Mannen, som tidigare dömts för missbruk av narkotika och flera gånger varit tvångsvårdad, blev våldsam. Han knivhögg sin sambo och slog henne med en tung hantel och genom att hålla handen över hennes mun och näsa tog han hennes liv.

Efteråt gick mannen till en bar i Lund. Där ska han ha druckit och beklagat sig över att hans flickvän dött i en trafikolycka.

När flickans föräldrar inte fick någon kontakt med henne så ringde de polisen. De tog sig in i lägenheten och hittade den döda kvinnan.

Hennes sambo var då försvunnen, men kunde dagen efter gripas i Värmland.

Först nekade han till brottet, men i april erkände han att han hade dödat sin sambo.

Efter erkännandet fick han genomgå en rättspsykiatrisk undersökning och enligt den så lider mannen inte av någon allvarlig psykisk störning. Det innebär att han kan dömas till fängelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".