Whites förslag till Hylliebyggnation

Fyra Hyllieförslag presenterade

På tisdagen presenterade byggherren Annehem och Malmö stad fyra arkitektförslag på Hyllie stationshus, som ska utgöra den centrala punkten vid Citytunnelstationen Hyllie. Det är spektakulära förslag som gått vidare i den utlysta arkitekttävlingen.

– Det måste vara ett hus som smälter in i Malmö, och ger Malmöborna känslan att det är rätt för staden, säger Men Greg Dingizian, styrelseordförande i Annehem Holding AB, som tycker att förslagen är realistiska.

Först 2010 ska området stå färdigt, senast när citytunneln är färdig.  Än så länge är det inte bestämt om det blir hyresrätter eller bostadsrätter, eller hur dyrt det blir att bo där.

Frågan är förstås vad som är rätt för Malmö. De fyra förslagen domineras allihop av jättehöga torn av olika slag som drar till sig uppmärksamheten. Det är glas, betong och fasader som genomlyses på natten. Känslan som skisserna förmedlar är av lyx och flärd, med shoppinggallerier, spavåning, utrymme för gym och gästlägenheter.

Den 21 augusti avgörs vem som slutligen vinner arkitekttävlingen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".